z.t. (WIERINGERMEER-0351). Uit de Serie "LightScapes") z.t. (WIERINGERMEER-0351). Uit de Serie "LightScapes") z.t. (WIERINGERMEER-0351). Uit de Serie "LightScapes") z.t. (WIERINGERMEER-0351). Uit de Serie "LightScapes")z.t. (Luces - 4359. Uit de Serie "LightScapes".Olieverf op canvas. 50 x 50 cm.

PUNT, o. (v. in de bet. 2) (-en), 1. stip, spikkel : sterren schijnen ons lichtende punten toe; - 2. v., leesteken in de vorm van een stip aan het slot van een volzin, om aan te geven dat hij ten einde is en men bij het lezen de stem moet laten dalen; - (zegsw.) ergens een punt achter zetten, er een eind aan maken; als tw.: uit ! klaar ! wie zwart koopt of verkoopt bevordert de zwarte handel, punt!; - 3. plek, plaats inz. als bepaaldheid in de ruimte of op een schaal enz. : een der mooiste punten van ons land; - (meetk.) een rechte lijn wordt bepaald door twee punten; - het punt waaruit men een zaak beschouwt, standpunt, gezichtspunt ; PUNT, v. (-en),  scherpe, prikkende spits.; - ergens een punt(je) aan kunnen zuigen, iets niet kunnen verbeteren, met iets niet in vergelijking kunnen komen;

(uit van Dale’s handwoordenboek der Nederlandse taal, vijfde geheel nieuwe uitgave 1948)

María José Ramírez Ramírez (Bilbao, 1957) woont en werkt in Bad Nieuweschans (NL). Zij volgde haar opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Ze exposeerde eerder o.a. in het Haags Gemeentemuseum en de Salmagundi Club in New York. Haar werk bevindt zich in binnen- en buitenlandse particuliere en publieke collecties.


expositieruimte / ARCHIEF

Pers
Aan de exposities van LaKaserna wordt regelmatig aandacht besteed in de pers.
Erfgoedlogies
Op de eerste verdieping van de voormalige marechausseekazerne bevindt zich het gastenverblijf, een aangenaam onderkomen voor één tot vier personen met veel privacy
Bad Nieuweschans
Bad Nieuweschans is in 1628 gebouwd als vesting ter verdediging van de Nederlandse grens.
Leuke Tips!!
de Waddenzee. Mooi om te zien zijn de enorme getijdenverschillen, de buitendijkse kwelders, de vogels, en de zeehonden, die in het voorjaar hier hun jongen grootbrengen.
Hoe was het toen?
Deze speciaal voor de Koninklijke Marechaussee gebouwde kazerne dateert van 1918 en werd op 1 oktober 1920 in gebruik genomen. In 2002 werd de kazerne Rijksmonument. Het gebouw verkeerde in 2010 door achterstallig onderhoud in slechte staat. In de jaren daarop hebben we -de nieuwe eigenaren- een grondige renovatie uit laten voeren.
Gastenboek
Het tentoonstellingsprogramma is in juli 2014 van start gegaan en trekt de aandacht tot ver over de landsgrenzen. In ons gastenverblijf hebben we inmiddels al veel tevreden gasten mogen verwelkomen. In het gastenboek staan hun ervaringen.

LaKaserna exposities en erfgoedlogies in Bad Nieuweschans