expositieruimte

nieuwe exposities in voorbereiding

tot die tijd is er werk te zien van:

Wim Biewenga, Bernard Divendal, Gerda Kruimer, Gabriëlle van de Laak, Eric de Nie, Fred Pollack, María José Ramírez Ramírez, Lenny Schröder, Wim van den Toorn en Wandschappen

deze expositie is alleen op afspraak te bezichtigen:

t ++31 (0)597 856422
e info@lakaserna.nl

Pers
Aan de exposities van LaKaserna wordt regelmatig aandacht besteed in de pers.
Erfgoedlogies
Op de eerste verdieping van de voormalige marechausseekazerne bevindt zich het gastenverblijf, een aangenaam onderkomen voor één tot vier personen met veel privacy
Bad Nieuweschans
Bad Nieuweschans is in 1628 gebouwd als vesting ter verdediging van de Nederlandse grens.
Leuke Tips!!
de Waddenzee. Mooi om te zien zijn de enorme getijdenverschillen, de buitendijkse kwelders, de vogels, en de zeehonden, die in het voorjaar hier hun jongen grootbrengen.
Hoe was het toen?
Deze speciaal voor de Koninklijke Marechaussee gebouwde kazerne dateert van 1918 en werd op 1 oktober 1920 in gebruik genomen. In 2002 werd de kazerne Rijksmonument. Het gebouw verkeerde in 2010 door achterstallig onderhoud in slechte staat. In de jaren daarop hebben we -de nieuwe eigenaren- een grondige renovatie uit laten voeren.
Gastenboek
Het tentoonstellingsprogramma is in juli 2014 van start gegaan en trekt de aandacht tot ver over de landsgrenzen. In ons gastenverblijf hebben we inmiddels al veel tevreden gasten mogen verwelkomen. In het gastenboek staan hun ervaringen.

LaKaserna exposities en erfgoedlogies in Bad Nieuweschans