Bad Nieuweschans /

Surroundings LaKaserna Bad Nieuweschans. View from LaKaserna Bad Nieuweschans. Surroundings LaKaserna Bad Nieuweschans. Surroundings LaKaserna Bad Nieuweschans. Surroundings LaKaserna Bad Nieuweschans. . GRAND CAFE DE OUDE REMISE

Bad Nieuweschans is in 1628 gebouwd als vesting ter verdediging van de Nederlandse grens. Verschillende gebouwen zoals de Hoofdwacht met klokkentorentje herinneren nog aan die tijd. Het voormalige exercitieterrein van de in de vesting gelegerde troepen is nu een ongekend mooie, brede en groene straat in het centrum van het dorp. Door de vele monumenten is deze Voorstraat samen met de sfeervolle daarachter liggende straatjes beschermd dorpsgezicht.
Eind zeventiger jaren van de vorige eeuw werd er in de bodem van Nieuweschans geneeskrachtig mineraalhoudend water gevonden. In 1985 is kuuroord/wellnessresort Fontana geopend en sinds 2009 draagt de plaats de naam Bad Nieuweschans.

LaKaserna bevindt zich op de rand van de voormalige vesting en kijkt aan de achterkant uit op de recent opnieuw uitgegraven vestinggracht. Meteen daarachter ligt in een parkachtige omgeving kuuroord/wellnessresort Fontana. Ten westen hiervan ligt het Schansker Bos, aan de zuidkant het Bos op Houwingaham. Beide bossen kennen een rijke natuur en lenen zich goed voor een mooie wandeling.

Bad Nieuweschans kent een rijke traditie als grensplaats. Zo is er tegenover het station een prachtig gerestaureerde halfcirkelvormige locomotievenloods uit 1877. Ook was er op dit eindpunt van het Nederlandse spoor een draaischijf waarmee de locomotieven gekeerd konden worden.

Bad Nieuweschans heeft een uitstekende supermarkt op nog geen 200 meter van LaKaserna en meerdere restaurants.

Voor meer informatie zie VVV Oldambt