expositieruimte /STRAKS TE ZIEN

Betty Simonides

Marena Seeling

Gerda Kruimer

4 juli t/m 23 augustus 2020

open donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur, bij voorkeur op afspraak (0597 856422 of info@lakaserna.nl)

Na een lange vastenperiode kan er deze zomer ook in LaKaserna weer van kunst genoten worden. In de Zomerexpo 2020 is werk te zien van Betty Simonides, Marena Seeling en Gerda Kruimer.

Het werk van Betty Simonides is niet te herleiden tot beelden uit de werkelijkheid. Het is een fundamentele zoektocht naar vormen, kleuren, lijnen en materialen. Van Betty is niet alleen werk te zien in de expositieruimte maar ook buiten, aan de voorzijde van de kazerne en in de tuin.

Marena Seeling laat zich juist wel inspireren door de werkelijkheid: Landschappen en door de mens in dit landschap geplaatste elementen. Ze probeert in haar werk de essentie te vatten van deze beelden door keuzes te maken en weg te laten. De identiteit van een bepaalde plek wordt door haar gevangen in brede verfstreken.

Gerda Kruimer is een tekenares pur sang. In haar nieuwste werk uit zich dit in driedimensionele vormen waarin ze een bewuste keus maakt voor een bepaald formaat en patroon. Binnen deze beperking varieert ze met sobere kleuren tot er een object ontstaat waaraan alles klopt.

Voor deze expositie in LaKaserna is er geen opening en het aantal bezoekers dat gelijktijdig de expositie kan bekijken is gelimiteerd. U bent van harte welkom van donderdag t/m zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur bij voorkeur na het maken van een afspraak. Dit om alles ongestoord en in alle rust te kunnen bekijken.

Tijdens openingstijden van de expositie kan in de tuin van LaKaserna op één van de terrasjes een drankje genuttigd worden.

Tot ziens in LaKaserna!


expositieruimte / ARCHIEF

Van 14 september t/m 6 oktober 2019
Jan Scheerhoorn.

33 maal een tweeluik van twee identieke, monochrome doeken tegen elkaar geplaatst. Ieder tweeluik vertoont een klein subtiel ..
Meer

Van 17 maart t/m 22 april 2018
100% Plantaardig.

Van de weelderige kleuren en vormen in een Iers getijdenpoeltje tot het kleurenpalet van plantensappen op de Veluwe. De grote..
Meer

Van 23 november t/m 24 december 2017
Matthijs Hendriks - Gerard Janssen.

Beide kunstenaars streven naar intensiteit en zuiverheid in vorm en betekenis. Hun werk kenmerkt zich dan ook door een zekere soberheid en puurheid. Zowel...
Meer

Van 28 september t/m 5 november 2017
Beppe Kessler - Herbert Nouwens.

Zowel Beppe Kessler als Herbert Nouwenskunnen bogen op een uitgebreid internationaal cv..
Meer

Zomerexpositie 2017

Van 15 juni t/m 10 september 2017
Zomerexpositie 2017 .
In de zomer van 2017 vond in Finsterwolde de kunstmanifestatie Rondom Waalkens plaats. In aansluiting hierop presenteerde LaKaserna in zijn eigen zomerexpositie van 2017 werk van Corrie de Boer, Gjalt Blaauw, Gerda Kruimer, Wilma Vissers en Koos Buist.

Meer

Perspectives on Space

Van 13 april t/m 21 mei 2017
Perspectives on Space .
Expositie met werk van drie internationaal werkende kunstenaars: Henriëtte van ’t Hoog, de Brit Michael Wright en María José Ramírez Ramírez. Ieder voor zich is op geheel eigen wijze bezig met ruimte, perspectief en site-specific werk.

Meer

Wim Biewenga - Anna Rudolf

Van 2 februari t/m 18 maart 2017
Wim Biewenga - Anna Rudolf .
LaKaserna presenteert in haar eerste expositie van 2017 twee kunstenaars die hier ...

Meer

Power!

10 november t/m 18 december 2016
De titel "Power!" verwijst naar de kracht en de volharding waarmee de vijf deelnemende kunstenaars ieder voor zich hun eigen, unieke werk maken....

Meer..

Een Subtiel en Krachtig Proces

22 september t/m 30 oktober 2016
In het kader van de Maand van de Grafiek 2016 presenteert LaKaserna onder de titel Een Subtiel en Krachtig Proces grafisch werk en meer

Meer

Zomer Xpo 2016

14 juli t/m 21 augustus 2016
Zomer XPO 2016
LaKaserna presenteert Zomer Xpo 2016 met tekeningen van Arno Kramer, schilderijen van Bettie van Haaster en ruimtelijk werk van Bernard Divendal.  Arno Kramer, in de NRC

Meer

Hydrography III

19 mei t/m 26 juni 2016.

Hydrography III

LaKaserna presenteert Hydrography III, een internationale groepstentoonstelling van abstracte en/of conceptuele waterverven.

Meer

Fred Pollack

10 maart t/m 17 april 2016.

Recent Werk Fred Pollack

Na een lange periode waarin hij vanwege zijn gezondheid niet heeft kunnen werken is Fred Pollack terug met recent werk. LaKaserna

Meer

The fantastic Expedition of Painting #2

5 november t/m 13 december 2015.
In twee exposities wordt werk getoond van 14 beeldende kunstenaars uit Groningen en Friesland. Verschillende benaderingen van de deelnemende kunstenaars van schilderkunst komen in de tentoonstellingen aan de orde.

Meer

Connection

Van 10 september t/m 18 oktober 2015.
presenteert LaKaserna een selecte groep kunstenaars, vormgevers en architecten die hun werkplek hebben of hebben gehad in Xpositron Amsterdam-Sloterdijk. Veel van hen genieten internationale bekendheid en sommigen ...

Meer

Linked Spaces

Van 9 juli t/m 16 augustus 2015
Linked Spaces met Marian Bijlenga, Carina Ellemers en Irene van de Mheen, drie beeldende kunstenaars met ieder voor zich een uniek oeuvre waarin ruimte een belangrijke rol speelt.

Meer

The Fantanstic Expedition of Painting

Van 14 mei t/m 21 juni 2015
Werk van14 beeldende kunstenaars uit Groningen en Friesland zal worden getoond in LaKaserna – een recent opgericht podium voor hedendaagse beeldende kunst in Bad Nieuweschans op de grens van Groningen en Duitsland.

Meer

Lenny Schröder

Van 19 maart t/m 26 april 2015
Meekijken over de schouder van Lenny Schröder
Een keuze voor verstilling en verdieping in het denken over het maken en tonen van haar werk. Haar oeuvre is breed. Zij werkt met verschillende materialen.

Meer

Eric de Nie

Van 19 maart t/m 26 april 2015

Een schitterend overzicht van schilderijen en aquarellen van Eric de Nie van de laatste 20 jaar inclusief het allernieuwste werk.

Meer

Gabriëlle van de Laak

Van 6 november t/m 14 december 2014.

Gabriëlle van de Laak presenteert een intrigerend spel van kleur, vloeiende en rechte lijnen, licht en donker in LaKaserna.

Meer

Wim Biewenga

Van 4 september t/m 12 oktober 2014.
Duidelijke dingen zijn een troost .
"Duidelijke dingen zijn een troost" Pessoa. 
Het is de titel, die Wim Biewenga ('t Zandt, Gn, 1939) meegeeft aan de tentoonstelling van zijn abstract geometrisch werk in LaKaserna.

Meer

María José Ramírez Ramírez

17 juli t/m 24 augustus 2014.
Sol y Sombra.
Sol y Sombra is een alcoholische drank bestaande uit gelijke delen brandy en anijs geserveerd in een brandyglas. De naam komt van de Spaanse woorden...

Meer

Pers
Aan de exposities van LaKaserna wordt regelmatig aandacht besteed in de pers.
Erfgoedlogies
Op de eerste verdieping van de voormalige marechausseekazerne bevindt zich het gastenverblijf, een aangenaam onderkomen voor één tot vier personen met veel privacy
Bad Nieuweschans
Bad Nieuweschans is in 1628 gebouwd als vesting ter verdediging van de Nederlandse grens.
Leuke Tips!!
de Waddenzee. Mooi om te zien zijn de enorme getijdenverschillen, de buitendijkse kwelders, de vogels, en de zeehonden, die in het voorjaar hier hun jongen grootbrengen.
Hoe was het toen?
Deze speciaal voor de Koninklijke Marechaussee gebouwde kazerne dateert van 1918 en werd op 1 oktober 1920 in gebruik genomen. In 2002 werd de kazerne Rijksmonument. Het gebouw verkeerde in 2010 door achterstallig onderhoud in slechte staat. In de jaren daarop hebben we -de nieuwe eigenaren- een grondige renovatie uit laten voeren.
Gastenboek
Het tentoonstellingsprogramma is in juli 2014 van start gegaan en trekt de aandacht tot ver over de landsgrenzen. In ons gastenverblijf hebben we inmiddels al veel tevreden gasten mogen verwelkomen. In het gastenboek staan hun ervaringen.

LaKaserna exposities en erfgoedlogies in Bad Nieuweschans