Expositieruimte / STRAKS TE ZIEN

Beppe Kessler is in haar werk steeds op zoek naar nieuwe vormen en technieken. Een doek hoeft niet vlak te zijn en aangebrachte verf kan er ook weer afgeschuurd worden waarbij de draden van het doek een eigen rol krijgen in het geheel. Als drager kiest ze soms ook voor koper of aluminium. Hierdoor krijgt ieder werk een eigen, uniek karakter. Het beeld is gelaagd en geeft van ver een andere indruk dan van dichtbij.

De vaak in ruw staal uitgevoerde beelden van Herbert Nouwens zijn een intuïtief spel van vormen, lijnen en volumes. Ondanks de zwaarte van het materiaal maakt het werk toch een lichte indruk. Het zijn fascinerende constructies die eerst af zijn als er een evenwicht gevonden is.
Herbert heeft tal van soms zeer grote beelden op zijn naam staan. Mooi voorbeeld hiervan is de indrukwekkende Bretten-suite, een twintigtal beelden in een parkachtig gebied aan de westkant van Amsterdam, steeds goed ingepast in de omgeving.
In LaKaserna is er een prachtige staalkaart van juist klein werk van hem te zien. De expositie wordt aangevuld met een aantal grotere beelden in de tuin rondom de kazerne.

Zowel Beppe Kessler als Herbert Nouwens kunnen bogen op een uitgebreid internationaal cv: Beppe heeft recent exposities in Lissabon, Den Haag, Utrecht en Tokio op haar naam staan. Haar werk bevindt zich in de collecties van belangrijke Nederlandse musea waaronder het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Haags Gemeentemuseum. Herbert is net terug uit Halle in Duitsland waar een nieuw beeld van hem is geplaatst. Sinds kort pronkt zijn tweedelige beeld Angels’ Share bij de carpoolplek langs de A7 bij Kolham, halverwege Bad Nieuweschans en Groningen.

LaKaserna is er trots op het werk van deze twee kunstenaars samen te mogen tonen. We kijken ernaar uit u hier te onvangen!