Perspectives on Space/ AFGELOPEN OP 21-05-2017

In ‘Perspectives on Space’ presenteert LaKaserna drie internationaal werkende kunstenaars: Henriëtte van ’t Hoog, de Brit Michael Wright en María José Ramírez Ramírez. Ieder voor zich is op geheel eigen wijze bezig met ruimte, perspectief en site-specific werk.

In de video-installatie ‘Dazzle’ van Wright & Van ’t Hoog wordt het beeld vanuit drie verschillende richtingen geprojecteerd. De speciaal voor deze installatie gecomponeerde muziek van Philip Mead zorgt voor een fascinerend gesamtkunstwerk van licht, kleur, ritme en ruimte. Daarnaast is de video ‘Zip’ te zien, het jongste product van de al meer dan 10 jaar durende samenwerking tussen Wright en van ’t Hoog.

Van Henriëtte van ’t Hoog solo is er een prachtige staalkaart van haar beschilderde zinken objecten. Deze lijken te zweven in de ruimte, stralen licht uit en gaan een verbinding aan met de muur en de ruimte als geheel.

María José Ramírez Ramírez is in ‘Perspectives on Space’ niet alleen als tentoonstellingmaker van LaKaserna aan het woord maar bovenal als kunstenaar. Wordt bij het inrichten van een tentoonstelling bijna altijd uitgegaan van reeds elders gemaakte zelfstandige kunstwerken, deze keer is de ruimte van LaKaserna het uitgangspunt. Speciaal voor deze gelegenheid gemaakte schilderijen en foto’s vormen samen een installatie die met recht eer aandoet aan de titel van de tentoonstelling. Trouwe bezoekers aan eerdere exposities van LaKaserna zullen wellicht een echo horen doorklinken van eerdere tentoonstellingen.

Henriëtte van ’t Hoog (Amsterdam, 1943) was als docent verbonden aan de Academie Minerva in Groningen, de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en aan de University of Hertfordshire, Hatfield (GB). Zij heeft een indrukwekkende lijst van exposities op haar naam staan, van Wuhan in China tot Parijs, Sydney, München, Tbilisi en New York. Ook werkt ze vaak in opdracht voor het maken van wandvullende beelden voor openbare gebouwen en bedrijven.

Michael Wright (Hertfordshire, 1955) is tekenaar, fotograaf en video-kunstenaar en als docent verbonden aan de School of Creative Arts van de University of Hertfordshire, Hatfield (GB). Ook hij exposeerde wereldwijd van Beijing tot Istanbul en van Odessa tot Frankfurt.

María José Ramírez Ramírez (Bilbao, 1957) woont en werkt in Bad Nieuweschans (NL). Zij volgde haar opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en was hier leerling van Henriëtte van ’t Hoog. Ze exposeerde eerder o.a. in het Haags Gemeentemuseum en de Salmagundi Club in New York. Haar werk bevindt zich in binnen- en buitenlandse particuliere en publieke collecties.