Hydrography III/ AFGELOPEN OP 26-06-2016

Hydrography III

LaKaserna presenteert een internationale groepstentoonstelling van abstracte en/of conceptuele waterverven.

René van den Bos (NL), Karina Bugayova (D/UA), Christoph Dahlhausen (D), Ine Dammers (NL), Iemke van Dijk (NL), Hildegard Elma (D), Daniel Geiger (D), Lon Godin (NL), Ilona Hakvoort (NL), Brent (AUS), Hallard, José Heerkens (NL), Henriëtte van 't Hoog (NL), Oleksiy Koval (D/UA), Irene van de Mheen (NL), Eric de Nie (NL), , Jessica Snow (USA), Aimée Terburg (NL), Veronika Wenger (D), Werner Windisch (D)

Het medium waterverf wordt door de deelnemende kunstenaars op onconventionele wijze toegepast. Essentiële eigenschappen van het materiaal, zoals de grote kleur- en lichtkracht en de transparantie, zijn autonoom aanwezig in het werk. Qua uitgangspunt en werkwijze zijn er onderling veel verschillen. De kunstenaars hanteren echter allen een abstracte vormentaal.

Hydrography III is een vervolg op Formeel 2015 in Museum Waterland in Purmerend en Hydrography II in 2013 in de Vishal in Haarlem. In steeds wisselende formaties laat een mix van internationaal bekende en minder bekende kunstenaars hun werk zien. Dit jaar is LaKaserna het podium van dit topevenement op het gebied van abstracte aquarelkunst. De groep is dit jaar uitgebreid met kunstenaars uit Groningen en Oost-Friesland.

Hydrography III is een initiatief van Iemke van Dijk en Henriëtte van ’t Hoog.

De expositie vindt plaats van 19 mei t/m 26 juni 2016, de opening is op zaterdagmiddag 21 mei om 16.00 uur.

PERS