Gabriëlle van de Laak/ AFGELOPEN OP 14-12-2014

Gabriëlle van de Laak

schilderijen, werk op papier, glas

Opening: 8 november door Dr. Annette Kanzenbach, kunsthistorica en curator van het Ostfriesisches Landesmuseum Emden.

Gabriëlle van de Laak presenteert een intrigerend spel van kleur, vloeiende en rechte lijnen, licht en donker in LaKaserna.
Verfstreken worden lucht of water. Gekleurde vlakken containers op schepen die langsvaren op de rivier. Het is het uitzicht vanaf haar atelier in de uiterwaarden van de Waal en één van de thema’s waar ze bekend mee geworden is.
Maar er is meer, veel meer: De broze confrontatie tussen papier en textiel, waarbij je niet weet waar het papier ophoudt en het textiel begint. Of de combinatie van meccano-ijzer en glas in haar meer recente werk.

LaKaserna brengt een schitterend en veelzijdig overzicht van het werk van Gabriëlle van de Laak. De expositie is te zien van 6 november t/m 14 december 2014. Openingstijden donderdag t/m zondag van 12.00 t/m 17.00 uur.
(De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 8 november om 16.00 uur door Dr. Annette Kanzenbach, kunsthistorica en curator van het Ostfriesisches Landesmuseum Emden.

Gabriëlle van de Laak (Vught, 1958) heeft in haar carrière verschillende belangrijke prijzen gewonnen waaronder de Jeanne Oostingprijs en exposeerde op tal van plekken in binnen- en buitenland. Eerder dit jaar was er werk van haar te zien in Museum Belvédère in Heerenveen, Museum Boymans van Beuningen in Rotterdam en het Nationaal Glasmuseum in Leerdam en nu deze winter in LaKaserna.

“Het werk van Gabriëlle van de Laak gaat over ruimte, diepte, platheid en suggestie - of beter, de poging om ruimte op een schilderij te suggereren, terwijl je ook wel weet dat het allemaal illusie is. Daarmee past ze prachtig in de rijke, modernistische traditie die al sinds het begin van de twintigste eeuw door de Nederlandse schilderkunst loopt” - Hans den Hartog Jager in de catalogus van de tentoonstelling Facing Nature van de Collectie De Heus-Zomer in Museum Belvédère Heerenveen.